Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 2 december 2010

Köttbullesoppa

Lat idag. Tog hem rester från jobbet och käkade till middag med. Kålsoppa med potatis och frikadeller. Kokade lammfrikadeller i en buljong, enkelt. Bara shoppa ner köttbullar i buljongen, ett gäng i taget, låta de koka ett par minuter, och så upp i en skål bredvid. Ner med nästa omgång. Jag gjorde på 3 kilo, och det gick fort som bara den. Färsen hade jag kryddat med salt, peppar, timjan och lite grädde och ägg. Buljongen som blev silade jag genom silduk för att den blivit så grumlig av proteinet i köttfärsen. Det tar tid och är omständigt, men blev finare för ögat! Fräste vitkålshack och potatis i lite olivolja så att det fick färg, sen i med buljong och kokade mjukt. Innan servering la jag i frikadellerna och lät allt bli varmt. Till hade jag senap och knäckemacka.
Var även tvungen att steka upp kycklingfilé ikväll eftersom jag hade tagit fram igår till middag som inte blev. Men det fortsätter jag på i morgon. Orkade bara inte ikväll...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar