Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
måndag 6 december 2010
Svinigt
Vildsvinsgryta med kokt potatis, morot och broccoli. Inte helt fel. Stekte grytbitar av vildgris och lite lök. Sen fick det puttra i buljong ett par timmar med någre enbär. Potatis och en hel morot satte jag på plattan när det började kännas mört. I sista stund slängde jag ned broccolin i potatisvattnet och redde av grytan med mjöl, smakade av med en skvätt grädde och lite japansk soja. Och en sked av mammas goda lingonsylt. Det smkade bra om än lite hårda vissa bitar. Det var ingen expert som styckade den grisen. (läs Emma)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar