Så var det dags för Nyår. På något sätt är det väldigt viktigt för mig. Alla år till sjöss så har Nyår varit den högtid som jag kunnat delta i, utan att hamna efter med disken eller annat. I år blev inte allt som jag planerat, eftersom vattnet frusit på väg in i stugan. Men det här är vad som bjöds.
4 sorters snittar med en Persika Royal Drink
Parmalindad sparris
Limegravad tonfisk med CF (creme fraich)
Parmesanostcreme med färska fikon
Chevrecreme på knäcke med torkad aprikos
¤
Vitlöks och salvisgratinerad halv hummer med en välvispad salvia CF som vi glömde..
¤
Lammstek med rosmarinkryddad potatis, persiljevitlökssmör och en grym sallad
(och den glömda CF:en)
¤
Kardemumaparfait (som inte frös pga kramsnö) med päronkompott
När tolvslaget kom orkade vi inte ens gå ut och kolla på raketerna i snöstormen. Eller nå't.
Det enda som behöver upprepas här är receptet på salladen:
1 finhackad gurka
1 finhackat gott svenskt vinteräpple
1/2 finhackad röd lök
1/2 finhackad paprika
1 skvätt vitvinsvinäger
1 knivsudd socker
Och när jag skriver finhackad, menar jag finhackad! It makes all the difference!
| Dukade i god tid. |
| Slurp sa det. Hann inte ens fota efterrätten! |
Det var en helt PERfekt middag med PERfekt sällskap!! Det gör vi om!!! <3 Tack för en oförglömlig Nyårsafton!!!
SvaraRaderaOförglömlig indeed! Tur att det snart är nyår igen!!!
SvaraRaderaså lyxigt gott det låter, och vad fint dukat!
SvaraRaderaja, det blev fint! Min farmors gamla duk och servetter helt i stil med vad B's farmor, som ägt huset, skulle ha gillat. Och glitter är ju alltid rätt!
SvaraRadera