Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
måndag 10 januari 2011
Black eyed peace!
Längtade så efter chili con carne i fredags, och det är ju inget man lagar på 5 röda, så jag började förbereda redan då. I med 4 sorters bönor i blötläggning. Elefant, kikärtor, black eyes, vita bönor. Det är en chansning när man blandar eftersom någon sort kan vara fel förvarad och halvt omöjlig att koka. Elefantbönorna brukar vara rätt dumma tycker jag. Kastade bort en del såna och vita bönor som inte svällt alls under ett dygns blötläggning, och sen körde jag igång och kokade med salt och ett par lagerblad. Tyckte nog att det blev ganska bra, de svarta ögonen kokade snabbast, men rätt jämna var de. Bönorna fick sen svalna ute, och idag stekte jag köttfärs, lite hackad morot, finhackad lök och vitlök, kryddade med spiskummin och chilipulver, hällde på krossade tomater, bönor, buljongtärning och tomatpure. Lät allt koka ihop till rätt fast konsistens, passsar bra när man har den i tortillabröd. Fast helt äter jag den som den är, med ett nybakat vitt bröd och sallad.
Etiketter:
Chili con carne,
Fajitas
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar