Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

söndag 13 februari 2011

Satay

Blev inspirerad av ett par recept i Nynäsposten som jag bläddrade i idag. Jordnötssmör och kyckling var basen i de recepten. Så eftersom jag ändå skulle storhandla idag, (på en söndag, efter en heldag i naturen, hungrig, bad tajming) la jag ner ett paket kycklinglårfilé och ett paket jordnötter. Nej, inget jordnöttsmör i mitt skafferi tack! Väl hemma hackade jag en morot, lite paprika, en skalad tomat, en lök i bitar. Stekte och la på en tallrik. Foodprocessade 1,5 dl jordnötter och en gammal bit ingefära som låg i botten av lådan här hemma. (och av den kunde jag bara använda 10% resten fick jag kasta) Kycklingen skar jag i bitar, kryddade med chili och curry och stekte i olja. Tillbaka med grönsakerna och på med de välmosade nötterna. Koka ihop med 2 dl vatten och en halv buljongtärning och lite soja. till det riktigt vitt jasminris och jag lovar, detta var to die for! Så gott, med ganska mycket extra sambal. Blomkålen var över sen i fredags och passade som hand i handske. Efter blev det en halv bulle som jag fick på ICA eftersom kassören gjorde fel. Kaffet tog vi direkt på vägen hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar