Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

söndag 20 februari 2011

Vi lär oss nya saker varje dag

Lite småtrött på rotsaksgulshen, även om jag varierade den med lite pesto till lunchen idag, så det fick bli annat till middag. En vän pratade om jordärtskockspuré så jag föll för dem i affären. En hel del blev det, vilket inte passade så bra med att jag är ensam ikväll, men det kommer bli underbart som restmat på typ tisdag kanske. Jag blandade skockor med 2 sorters potatis. Ska inte säga att jag är expert på skockor direkt. Allt i samma kastrull och ungefär lika bitar. Efter 25 minuter kände jag och allt verkade mjukt, så jag försökte vispa alltsammans till mos med lite varm mjölk och smör. Gick sådär. Vissa skockor var rätt hårda fortfarande, och den fasta potatisen var...fast. Men jag har ju fungerande tänder. I alla fall på höger sida. Till det blev det mera laxrester, en tomat som jag värmde i micron, och lite gurka och paprika. Över allt citronpeppar, som jag skäms lite över att jag verkligen gillar. Men det gör jag i alla fall. Moset och laxen harmoniserade hur som helst underbart med varandra måste jag säga.
Och jag premiäråt med våra "nya" retrobestick från Hackman, och är nöjd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar