Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
lördag 12 mars 2011
Lördagslax
Mycket mat i kylen att ta om hand om just nu. Så det blev rester av lax och stekt potatis. Med potatisen fick lök, broccoli och zuccini sällskapa. Stekt i smör eftersom vi har massa smör som bör göras av med innan det härsknar. Därför uppmanade jag även idéen vitlöksbröd. Och efter ett par bottennapp med detta tilltugg kändes det så pass viktigt att få bra underlag att vi stannade till på Maxi och handlade en av deras surdegsbröd som jag har som favorit. Med lite soltorkade tomater i smöret var dessa bröd så nära perfekt man kan komma. En gräddfilsås med salvia och lite citron i var även den mycket god.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar