Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

måndag 14 mars 2011

Gammal mat

Mer kokt potatis i kylen, och en del kött och korv som var i behov att användas. Rensade frysen på lite kalvkött, lite rådjursfiol, lite grillkorv och lite skinka. Stekte det och lök för sig, och potatis + en morot, hade inte mycket potatis, i en annan stekpanna. Blandade ihop innan servering, men sparade lite av köttblandningen till att äta med risoni till lunch i skogen i morgon. Till detta blev det en sallad och ett stekt ägg. När det ena ägget hamnade i pannan var min kommentar -Oj, det var ju inte så färskt! (det rinner liksom ut och är inte så segt och toppigt) Vid en koll på paketet hade det visst liksom hamnat i skymundan i kylen, bäst före datum var lätt passerat. Men av rutin kollar jag alltid om ägg är ruttna innan jag använder dem, håller upp dem mot en lampa och ser man ljuset igenom är det ok. För ruttna ägg är ingen rolig historia.
Till blev det saltgurka och Heinz chilisås. Rätt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar