Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

måndag 11 april 2011

Köttfri måndag!

Idag blev det en linsfylld aubergine, innan någon hann protestera. Är verkligen förtjust i denna grönsak. Stekte innehållet i auberginen med ½ lök, ½ äpple, 1 liten morot, curry, lite salt och ½ vitlöksklyfta. Under tiden kokade röda linser på spisen. När allt var färdigt blandades det och i med det uppvispade ägget vi hade penslat pirogerna med igår, lite smulad fetaost och ett par msk matlagningsyoughurt. Ner med allt i den urgröpta auberginen och på med ost. In i ugnen tills det såg färdigt ut och gott var det, om än lite saltfattigt. Det ska ju vara nyttigt sägs det... Hade handlat italiensk ruccolasallad, men den var mer svensk, senapskål, så starkt pepprig att den inte gick att äta. I alla fall nästan. Jag åt hälften men kastade resten av salladen. =(
Till efterrätt blev det en supersmaskig smoothie med rester av matlagningsyoughurten som var lite gammal, och resten av den där konserverade mangon som vi hade igår. Sen banan och blåbär såklart! Hur underbart gott som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar