Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 28 april 2011

Kylskåpsrensning

Att fara mellan 2 bostäder är ett bra sätt för mig att få mycket mat över i kylen som jag har noll koll på. Därför blev det idag ett försök att rädda en del. Grävde i lådan och hittade ärtor, sockerärtor, en halv lök, en halv chili, vitlök, en kvarts paprika, en halv lime, en halv citron, champinjoner och zuccini. Lite kokt råris till det och allt blev en god risotto.

Hittade även ett nästan helt salladshuvud, lite kokta rödbetor, en halv paprika som jag kastade. astade lite lax och räksallad häromdagen, och kommer nog kasta lite rester av soppgrytan eftersom vi inte kommer hinna äta upp den i tid och det är inget man fryser om. Dessutom fanns det ytterligare  75% av en citron som jag hårt måste skärpa till mig för att använda innan den går åt skogen! Och som salt på såren glömde jag ett paket bröd och en kruka gräslök på landet. =(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar