Vi skulle grilla lite kycklingfilé var planen. Men alla tänkte liknande. Så allt som fanns att grilla var dansk fläskfilé och två hela kycklingar. Gissa vad som vann? Sen for vi fölrbi Högklint som visade sig i sin vackrast skrud, så en långpromenad var inte fel...och när vi väl kom tillbaka till stugan så beslutade vi att steka våra utskurna filéer för att över huvud taget hinna med att äta innan solen gick ned. Kryddade med min nya lammkrydda och baconlindade. Stekte så att brandvarnaren tjöt, värmde rotsaksgrytan och kokade lite färsk Gotländsk ekologisk sparris.Ner i termosar och ilade ner till stranden, där vi intog middagen i solens sista strålar. När den gått ned tog vi en promenad, och avslutade med en stilla stund i den nyrenoverade öppna fiskestugan som samlat upp all värme den kunde under dagen.
När jag kom hem kokade jag quinoa, ugnsstekte resten av kycklingen och gjorde en mannagrynspudding. Skojar ni vi fick en skysst picnic med kycklingsallad, och pudding med nytinade bär dagen efter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar