Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 2 juni 2011

Bekännelser

Kastade ½ förpackning havregrädde. Tycker massa om den produkten, men faktum är att jag inte har efrarenhet av den nog för att veta om den är dålig eller ej. Intressant. Kastade även ½ dl sallad i måndags, den var så kladdig. Kastade en möglig citron, en liten palsternacka, 4 köttbullar och 2 chokladbollar. Gud vet var dessa gömt sig när jag tittat in i kylen den senaste veckan!
Nu i sommar har jag liksom två kylar att bo i. Det gör att det blir mycket mer kasta. Dels för att jag har sparat något och har planen att göra något annat av det till lunch, men så försvinner hälften in i en besättningsman. Och resterna av resterna räcker inte till. Dels är det svårt att planera och spara vissa rester när man är varannan dag på en plats. Och sen är havet oberäknerligt med....vissa dagar kan man inte laga mat helt enkelt. Så vi får se hur illa det blir avfallsmässigt.
Men på min plus denna vecka finns att jag kokade fond på kycklingbeben, och faktiskt fick ut 7 portioner mat av den ekologiska kycklingen, så i slutändan tycker jag att även om den kostade 200:- så var portionspriset 28 för proteinet. Det är helt klart ok. Och jag har världens bästa buljong i frysen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar