Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 23 juni 2011

Planer är till för att ändras




Idag blev det ändrade planer. Midsommarmiddag hemma istället för jobb. Och vadå inte midsommarafton? Sjömän är otroligt flexibla ang. högtider. I mitt lilla hem bjöds det ett par klassiker, som tunnbrödsrulle med hamburgerkött och pepparrotsvisp, och jordgubbar och tjock grädde till efterrätt. Även om bara det ena var en klassiks midsommargrej. Mellan där blev det pasta med stora räkor i någon form av gräddig sås. Grönsaker som var i var vitkål, lök, tomat och paprika. Vitlök, ingefära och sambal kryddade upp det. Och för att kompensera mitt dåliga matval blev det nån form av ekologiska räkor från sydamerika. Så stod det i alla fall på påsen.

Och det var inte bara vi som var hungriga på den balkongen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar