Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

lördag 18 juni 2011

Spätta

 Idag blev det lite lyxig och kanske inte jättebra mat. Spett med tigerräkor, pilgrimsmussla och lax. Och grönsaksspett med aubergine, tomat, zuccini, förkokt lök, och två färger paprika.
Jag är, sen en lossning av bitumen på Shetland med m/s Pandion, helt såld på pilgrim.
(och på Lunne;-) Då låg vi i hamnen intill fiskrenseriet, och gick och handlade ett par kilo musslor rakt över disk. De var ljuvliga! Dessa var goda med, marinerat i olja, lime, ingefära och honung. Kokt färskpotatis till och en salsa verde med timjan, persilja, vitlök, färsklökens blast, kapris, olivolja och en lime. En lime eftersom jag inte var nöjd alls med smaken, och lime räddar det mesta. Typ.
Till dessert blev det rabarberpaj ur ica's Buffé. Kul med något annat än bara vanliga smulpajen, men den är en klassiker av anledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar