Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
lördag 16 juli 2011
Frysstäd
Fortsätte projekt rensa ur frysen och turen kom till den STORA vildsvinssteken- Var förutseende och tog ut den ur frysen för några dagar sen, och började i tid till middag idag. Stekte den runt om, och stekte lite lök och morötter och la allt i en trång gryta. Sen fick det stå i ugnen en timma eller två, och så fick den vila medan jag kokade potatis och broccoli. Lånade grädde och gjorde en sås på skyn, och stavade lite gurka så att den inte blir för gammal och måste kastas.Till blev det även lite rosengelé, fast jag hela tiden visste att det bara skulle passa till 25%. Att äta ute var ite kallt, gräddsåsen blev lite kall helt enkelt. Nåja. Nu kommer vi att äta vildsvinsstek ett par dagar. Praktiskt och bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar