Det gäller att vara lite välplanerad. En lugn dag både på havet och i paxlistan, så vi tog tillfället i akt och gjorde en tidig avslutningsmiddag. Den andra i ordningen av planerade 4 ;-)
Började med någon typ av bruchetta med hackad tomat, mozarella och basilika. Lite vitlök, svartpeppar och olivolja smaksatte.
Till varmrätt fick vi en gratinerad fläskfilé med grönpepparsås, gjord på brunsåspulver och grönpeppar och CF. Gratinerat pulvermos med extra allt, och ett par baconlindade sparrisar. Med tanke på fartygets förutsättningar för matlagning, och att det var fläskfilé, måste jag erkänna att det var mycket mycket godare än väntat.
Till efterrätt slog vi till med en Ekströms chokladpudding, vackert upplagd i vinglasen, de värdelösa, och garnerad med citronmeliss och mango. Om inte våran spraygrädde varit så känslig för fartygets rullningar, och blivit till smör, hade jag nog slagit till på lite sån med. Huga!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar