Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 20 oktober 2011

Födelsedagsmiddag!


Idag bjöd jag in vänner för en vardagsmiddag. Sen insåg jag att vi kunde passa på att ha födelsedagsmiddag. Blev en fisksoppa med torsken som var över sen häromdagen. Hade kokt den då med soppa i tanken. Fyllde på med lax, räkor, pilgrimsmusslor och hummer. Basen var fiskbuljong och räkavkok, lite rotsaker och sen en burk konserverade cocktailtomater med skal!:-(  Och saffran. Och matlagningsvin. Till serverades ett alkoholfritt vin i finaste nya glas, och efter det en kaka som bestod av kalorier och lite choklad. Till blev det en jordgubbspuré från sommarens jordgubbsplock, och grädde. Jösses va härligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar