Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
måndag 10 oktober 2011
Suck!
Idag var det dags att ta hend om ett gäng kycklingfiléer som jag tog från landet. En stor gryta som antingen kan frysas eller värnas på. Tog en hel burk kokosmjölk eftersom det skulle bli ganska mycket. Pudrade kycklingfiléerna med maizena och stekte med curry. Hackade lök, purjo och äpple, som också tog vägen förbi pannan ner i grytan. Lite buljong och en citron fick sällskapa däri, tillsammans med kokt blomkål. Men besvikelsen var stor, för det smakade verkligen alldeles för mycket kokos på ett dåligt sätt. Brukar visserligen inte ha en hel burk, men det var ju mycket kyckling. Dessutom skar sig kokosmjölken. Kan det ens hända? Till blev det ris, en bönsallad, och lite morötter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar