Saker som överraskat mig är hur mycket tacomat vi äter, samt att jag verkligen är varierad i maten. Visst, ofta gör jag storkok och fryser in, och då blir det samma mat, men det är sällan jag lagar två identiska rätter. Inte ens tacomaten. Så blir det väl när man inte gillar recept.
Hade såklart velat avsluta det här året med en riktig finmiddag. Men det blev istället det som bloggen handlar om. Att ta vara på rester. Stekte upp lite bulgur med grönsaker och kikärtor, och värmde liiiiite kycklinggryta och lite grönpepparkarré, och sen till efterrätt blir det glass med sommarens bär, blåbär, smultron och björnbär.
Och här kommer den näst sista bekännelsen:
Har kastat en aubergine, en dl jordnötter, 3 msk café de Parissås, 1/2 dl gräddfil, 3 dl mjölk.
När jag får tid ska jag städa ur skåp och kyl så att jag inte har massa gammalt där, som skulle ha kastats under året. För lite kan det vara så hos mig, att saker ligger lite för länge. Men jag tröstar mig med att sån är Carola med....
(fast får jag bara tillägga att hur mycket jag än älskar Anne Lundberg för hennes matserie Landgång, kan jag inte för en sekund tycka om remaken av klassikern "Här är ditt kylskåp". Jan-Boris, var är du???)
GRATTIS!!! Du är i mål!!! Vad duktig du varit!!! Vad händer nu?! ;-)
SvaraRaderaJag är mycket imponerad av ditt år Emma, stor variation och mycket fantasi må jag säga! Jag ska ha som föresats att bli lite mer som du under mitt kommande år! kram Erika
SvaraRaderaKatarina, funderar lite på att fokusera på el och vatten användning, men det blir nog inte en rolig blogg direkt... Iövrigt får bloggen vara kvar som en inspirationskälla när jag inte vet vad jag ska laga.
SvaraRaderaTack Erika!
SvaraRaderaKanske inte skrivit så många kommentarar men har följt dig och älskar din blogg din gamla sjöman .. :) KRAM
SvaraRaderaLisen! <3
SvaraRaderaTack! Kramar tillbaka!!