Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 25 november 2010

Frukost för sjömän

Pastagratäng idag. Hade massa pasta och lite ostsås kvar sen tidigare, och det var hög tid att göra något av det. Blandade pastan och en burk keso som även den behövde göras någonting av innan den blev för gammal. Finhackade en lök och lade i med en stark känsla av att den borde ha frästs lite innan, men var alltför lat. (ska nog slå till på en liten stekpanna vilken dag som helst) Rörde ihop tre ägg och två dl mjölk och hällde över formen med pastan, och sen lite skivad tomat och ost på toppen. In i ugnen en timma ungefär, och under tiden satte vi en sats svagdrickaglögg som jag verkligen hoppas ska bli god! Gratängen blev lite vattnig, nog både den ostekta löken och all kesos fel. Men det är bra med proteiner. Jag åt mycket ketchup till, inte för att det behövdes, men makaronipudding ska ha det tillbehöret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar