Idag gjorde jag min första köttfärslimpa i hemmet. Är inte så förtjust i stora klumpar med köttfärs, men det konstiga är att när jag gör det på jobbet är det alltid ok. Därför bestämde jag mig för ett försök, och jag blev mycket nöjd. Jag har köpt en ny kokbok och där såg jag tipset att blanda färsen med mixade soltorkade tomater. Igår märkte jag att vi hade en hel del av den varan och då skulle det ju passa. När jag stack in huvet i kylen så fanns det även en burk med inlagda vitlöksklyftor och en burk dijonsenap. Det åkte ner lite av de med, en hackad lök, ett ägg och lite peppar. Allt mixades med stavmixer och blandades med saltad köttfärs.Och mitt i limpan hamnade lite färskost som var på väg att gå ut. När den var klar var den lite porös, så jag hoppade över skivmomentet och bara tog en bit med sked. Funkar det med. Till det blev det rotgrönsaker i ugn, och faktiskt vitlöksbröd. När ugnen ändå var varm kunde man lika gärna fylla den. En jättebra sak med limpa är att man får lite trevlig sky att göra sås på, så det blev det med! Det var verkligen SÅ gott!
Skulle gärna ta en matlåda!
SvaraRaderaEmmas matlådekasse till Er tjänst...;)
SvaraRadera