Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 23 december 2010

Lunchen

Idag blev det en lilla julaftonstallrik till lunch. Fick ett ryck kan man säga. Gillar egentligen inte det där mad att blanda massa olika smaker på en tallrik, skulle hellre äta en i taget. Men på något sätt var inte rådjursfiolen och kokt gurka en bra måltid, och i kylen fanns det ju massa delikatesser när jag kikade efter. Gravad lax med två såser, sill, rökt korv, skinka och en bit ekoost, den godaste! Särskilt på Vilmas rosmarinknäcke! Mums! I övrigt erkänner jag att tallriken inte var så ekoreko, men så kan det vara ibland. Eftersom det inte fanns kall julmust i kylen föll valet på ett glas annan must. Inte billigt, men underbart. Som att dricka ett äpple. På riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar