Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 23 december 2010

Jul Jul!

Ikväll blev det julkorv med broccoligratäng och en vacker sallad. Gratängen var enkel med en bukett broccoli, en halv lök com vi förkokte i micron, och sen två ägg blandat med lite vatten och creme fraich, hade ingen mjölk hemma, salt och peppar och riven Västerbotten på toppen. I salladen hamnade den andra halvan avocado, krispsallad, ruccola och delar av ett granatäpple som legat hemma i fruktfatet olidligt länge. Men det var helt ok. Om maten kan nämnas att sambon sa "oj, va gott det var" i en överraskad ton.

2 kommentarer:

  1. låter supergott, och vilka vackra färger ihop med tallriken

    SvaraRadera
  2. Ja, för en gångs skull passar maten med de röda tallrikarna jag genast omhändertog efter B's farfar.

    SvaraRadera