Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 6 januari 2011

Beach 2011

Det blev sen lunch idag eftersom vi hälsade på en väldigt sjuk granne en stund. Och då är det liksom lika bra att hoppa över middagen och gå direkt på efterrätten. Vi hade ´fortfarande jättemycket grädde kvar sen nyår, så medan sambon kokade chokladsås gjorde jag en Parfait till en annan dag. Kikade lite i skåpet och hittade Mariannekulor. Pricis lagom mycket. Krossade dem lätt och hade i smeten.
Chokladsås gjordes på lika delar 1 dl socker, kakao och grädde, samt lite mjölk. En stund på låg värme och mycket omrörning. Och ser man på, stod det inte en skål med gammal choklad ( Lindt's Madagaskar-min favvo!) kvar sen julgodisandet, lite förstörd av vattendroppar från vattenbadet. I med halva kakan, ungefär 1 dl skulle jag gissa. Andra halvan fick gå i parfaiten. Kan bli bra det där!
Såsen blev så tjock att jag fick späda med lite vatten. Sen var det bara att skiva banan, lägga upp glass och maränger, och njuta. Till det en kopp te i en underbar Zebramugg.
Och nu är jag sådär hungrig som man blir av för mycket socker och för lite mat, men jag får stå mitt kast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar