Kände mig fortfarande sugen på matlagning, så innan långpromenaden inspekterade jag kylen. Jo men visst, det fanns lite smör kvar efter bakorgien igår, och lite kesella. Nog skulle det räcka till en pajdeg. Och bakom något annat fanns det två förpackningar med 2 ägg i varje. Köttfärspaj skulle passa bra och i den kunde jag lägga den där ganska halvtrista zuccinin som jag ju inte gjort av med under kårnflejksveckan, om den nu inte hunnit bli helt besk.
Det hade den inte och färsen fick även sällskap med lök, riven morot och champinjoner i ena halvan. Stekte allt tills det var torrt, kryddade med salt och peppar. Under tiden förgräddade jag pajskalet, för det måste man, tycker jag. För ändamålet har jag en ask med torra vita bönor som jag lägger i skalet, så att det inte bubblar upp och blir dumt. Lite folie mellan så klart. Blandade en äggstanning av 4 ägg och 2 dl mjölk, tyvärr glömde jag visst krydda den. Hällde den över fräset som jag placerat i det förgräddade skalet. På med skivad ost och in i ugnen igen. När den nästan var klar la jag på remsor av deg som var över. Blev tjusig tycker jag, och därför fotade jag hela i stället för den där lite smuliga biten jag tog.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar