Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

lördag 29 januari 2011

Lady och Lufsen

Köpte 2 kilo köttfärs idag för den såg så fin ut. Och köttfärs är bra att ha hemma. Kände redan på hemvägen att jag var matlagningssugen, så köttbullar med mos och lingon skulle passa. Bestämde mig även för att göra köttbullar på ena kilot färs. Gör dem i ugnen när jag lagar mycket, fryser in och steker upp i pannan när jag värmer dem. Toppen tycker jag. Färsen blandades med lite havregryn och potatismjöl, finmixad lök, salt, peppar och mjölk. Eftersom jag hade ugnen igång passade jag på att baka 2 kakor med. Och tiden rann iväg så moset blev helt enklelt till spagetti och till det en sallad. Ketchupen var av modellen mindre salt och mindre socker, och det passade inget vidare till den här rätten. Urk va sockervan man är...

Under processen i köket tappade jag en köttbulle på golvet, efter "varsågod" fick hunden ta den. Och han tyckte visst om den, för han lämnade inte bordet i första taget när vi åt. Fast röra något, så modig är han tack och lov inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar