Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

torsdag 13 januari 2011

Mot bättre vetande

Hade gratäng kvar som det sannerligen var dags att äta upp. Men till vad? Jag bestämde mig för att festa ordentligt och gick och handlade kött. Åter igen hittade jag kött som var nedsatt pga kort datum. Känns så onödigt att de ska kasta det i morgon, så jag slog till. Fast jag egentligen inte köper Irländsk. Och egentligen inte köper kalvkött. Hittade ok avokado och lite tomater, så de fick följa med hem också. Stekte köttet helt i bit, med den lilla fettkappan kvar. Det doftade jättegott. Blandade en salsa med lök, avokado och tomat, lite vinäger, salt, peppar och min utmärkta eko olivolja piffade upp det hela. Även lite av det där gamla tjatiga persiljesmöret fick vara med på tallriken. Men köttet var en besvikelse. Jag hade kanske bestämt mig innan? Men det var konstigt i konsistensen och torrt trots att jag verkligen inte överstekte det. Önskar att kött var så gott som jag tror att det är. Som våra vildsvinskotletter. Som den där tornedon på "Helt enkelt". Ibland är tanken bättre än verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar