Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

fredag 25 februari 2011

Fredagspastan

Idag blev det pastarester med en sås på kycklingrester. Och gamla tomater. Stekte lite purjo, lök och vitlök, i med 4 hackade tomater, flådde dem med hjälp av lite hett vatten så vi slapp skalbitar. Detta fick koka ihop, kryddades med svartpeppar och en halv kycklingbuljongtärning. Sen i med stekta kycklingbitar och nån dl gräddfil. Den var lite kasta varning på eftersom den stått öppnad ett tag, så den åkte i trots att jag förutspådde att det hela skulle skära sig. Vad gör det om 100 år? Det blev faktiskt väldigt god smakbrytning med lite syrligt. I övrigt kom grönsaker från igår och lite gurka med på talltiken, som ju såg lätt tråkig ut i färgerna, även om broccolin var mycket grön fortfarande. Gäller att salta bra i vattnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar