Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

söndag 6 mars 2011

Söndagsmiddag

Idag var det nära att det blev varma mackor, men eftersom jag inhandlat en färsk kyckling som var tvungen att tas om hand om idag så blev det kyckling. Skalade en citron med potatisskalaren och la det i kycklingen. Kryddade både inne och utanpå med timjan, peppar och salt. Skalade bort det vita skalet och skivade citronen och la i botten på en ugnsform. I med klyftad lök och in i ugnen och på med kycklingprogrammet. Gjorde en sallad och en kall sås med yoghurt, äpple, majonäs och curry under tiden. När det återstod en kvart la jag ner broccoli och zuccini i formen, och kokade bulgur med curry och en hönsbuljong. Det tog väldigt mycket längre tid än vad som stod på receptet, så under väntan passade jag på att bena ur halva kycklingen som får vara till en annan dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar