Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
fredag 11 mars 2011
Teatermeny
Vi var på teater i kväll och skulle bjuda sällskapet som vi gick med på middag först. När det ringde på dörren tittade vi på varandra i köket och blicken sa liksom -Men...oförskämt tidigt!! Snabb koll på klockan konstaterade att de var 3 minuter tidiga, inte 45 som vi var inne på. Nåja, de ostfyllda, salviakryddade, baconlindade kycklingfiléerna var färdiga att lägga i stekpannan. Och potatisen snabbt skalad (för att kokas och sen pressas på tallriken.) Kladdkakan landade i ugnen. Filéerna fick steka en stund och sen på med lite kycklingpuljong för efterputter, i med finhackade soltorkade tomater och efter en stund även CF och grädde. Om jag hade hunnit hade jag stavmixat och rett av såsen, men nu blev det som det blev. Vid en snabb koll innan vi åt fick dock filéerna en minut i micron för säkerhets skull. Och kladdkaka fick jag en bit när vi kom hem. Phu!
Etiketter:
kyckling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar