Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.
söndag 10 april 2011
First time
Idag var jag välplanerad och gjorde en pirogdeg innan långpromenaden med lunch. Kalljäst med bara lite jäst i, och den var perfekt när vi kom hem. Hade jag varit ännu mer välplanerad hade jag blandat ihop även fyllningen då. Det hade underlättat på 2 sätt. Dels hade jag märkt i tid att vi inte hade curry hemma, och dels hade den hunnit svalna. Men nu blev det som det blev. Hackade lök, purjo, potatis och morot, stekte detta med lite olika kryddor som kunde ersätta curry... Tillsatte sen konserverad mango, kycklingrester, majs och creme fraich. Det fick puttra lite tyckte jag, medan jag klickertränade hunden på städning. Vi har en bit kvar, och fyllningen hann brännas i botten, men jag kom ändå i tid att rädda den. Kavlade ut degen med min bästa kavel, och tog ut rundlar med hjälp av ett kastrullock. Äntligen något som de kastrullerna gjorde bra, i övrigt är de mitt livs sämsta köp. På med så mycket fyllning som det bara fick plats, pensalde kanterna med ägg och vek ihop. Var svårt att få ihop dem man blev ändå bra i ugnen tyckte jag. Dock konstaterade jag på vägen att det var bättre utan att pensla kanterna, det tipset fungerar nog inte om man har jäsdeg tror jag. Sambon fick pensla uppepå, och kom med en idé om frön, så det blev det. Och jag är himla nöjd med resultatet! Sallad på gurka, tomat, paprika, lök och morot. Tjatigt...men liksom, vad ska man hitta på? Linser på grodd i skafferiet, så om några dagar blir det i alla fall såna i salladen med.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar