Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

måndag 30 maj 2011

Maxat

Lunchstället fick jag rekommenderat av några ankor.
Max hamburgare är kanske värd två kronor extra, för att det finns
 frön på brödet,  men jag var inte beredd på dressingkladd. =(

Till kvällen fick jag sällskap av goda vänner. Efter mycket övervägande vid kycklingdisken blev det en Bjärås hel kyckling. Skar ut fileerna och stekte i bitar. Slöseri? Ja, kanske. Kändes i alla fall dumt att överkrydda med en massa tacokrydda, så det fick bli bara lite. I det hamnade två tomater som inte var så himla skojiga. I salladen hamnade körsbärstomat på kvist som var goda, med majs, paprika, hemodlad gurka, (kanske slöseri det med), morot och lök. En guacamole hann jag oxå med att fixa, med lite lime som låg kvar sen häromdagen. Tacosås och starka inlagda chillisar fanns det med. Serverade även hårda tacoskal till. Smakade bra. Te och en smootie på blodapelsin och banan fick vi efter. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar