3 dl havregryn
10 st ekologiska aprikoser, klippta i små bitar
1 dl äpplejuice, osötad, koncentrerad
1 msk rapsolja eller kokosfett
10 st ekologiska aprikoser, klippta i små bitar
1 dl äpplejuice, osötad, koncentrerad
1 msk rapsolja eller kokosfett
Jag tillsatte även, eftersom jag gillar gottigt, 4 msk solrosfrön, ½ dl russin, 3 msk kokos, och lite syltade apelsinskal.
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda alla ingredienser.
3. Krama in vätskan ordentligt i grynen.
4. Smörj en avlång kakform med olja.
5. Häll i blandningen.
6. Pressa samman blandningen ordentligt, så att den håller ihop när den gräddats.
7. Grädda i mitten av ugnen cirka 30 minuter. Kakan ska inte få färg, bara torka ihop.
8. Vänd formen så att kakan lossnar och skär i portionsbitar medan den är ljummen.
Alldeles för gott. Så gott kan man inte sluta äta, och då är det inte ett dugg nyttigt! =)
Mums!! MEn vart är receptet på hemmagjord rissufrutti?
SvaraRaderaJa, vart är det?
SvaraRaderaGräver bland de två grå...
Koka en vanlig risgrynsgröt, fast med mer vatten än normalt. Ganska lös ska den vara. När den är färdig, rör ner liiite extra socker och lite vaniljsocker. Om man inte kokar med en bit vaniljstång i, det är ju klart bättre. Vill man lyxa kan man röra ner lite vispad grädde i när den kallnat. Annars är det bra som den är. Blir den för hård när den kallnat rör man bara ut den med mera mjölk. Till serverar man en hemgjord sylt. Eller bara tinade bär, om man kör den lyxiga stilen.
Och den kan stå i kylen ett par dagar och man kan bara ta med det man behöer till skogen, jobb eller skola eller vad man nu önskar.
SvaraRaderaDet kör vi på!
SvaraRadera