Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

lördag 9 april 2011

Hemma hos Emma


Igårkväll hade jag slut på mina Pukkateer, och sa till sambon;
-Det ska finnas en förpackning kamomill, långt bak i skafferiet, andra hyllan. Tror jag har tagit hem den från din farmors land.
-Oj, du vet i alla fall exakt VAD du har! (det gnälls lite på att jag har för mycket teer hemma...)
Kollar datumet och min spontana reaktion var...
-Men....den var ju inte alls gammal! (om det hade varit te från Farmors land hade den varit bra mycket äldre....)
Så är det hemma hos oss. Väl förpackat örtte blir kanske lite gammalt, men aldrig dåligt.

Blir det nyttigare än såhär kommer jag att dö! Mjöklfri grahamsgröt med vaniljstång, eko aprikoser och nygjort osötat äpplemos, kokt ägg, rågmacka med banan och saltgurka (men...testa det innan du rynkar på näsan!) och lite grönt te.
 
Har fått min kokbok, och även om jag bara spontanbläddrat i den, (och aldrig kommer att använda den,) så gillar jag den jättemycket! Exakt som jag tänker. En maträtt ena dagen och vad kan vi göra med det som inte gick åt nästa dag, antingen resterna eller äggvitorna som blev över. Och vid en genomgång av deras lista på bra saker att ha hemma, hade jag nästan allt hemma, så jag kan bara sätta igång att laga rester.

2 kommentarer:

  1. Ja du Emma! vad skall man göra med en människa som dig? du är helt underbart otrolig. Det här skall bli kul att gå igenom senare. Jag vill ge dig så många varma kramar det bara går att göra.
    Siv

    SvaraRadera
  2. Siv! <3 <3
    Tack! Kramarna värmer och jag hoppas de värmer dig med!

    SvaraRadera