Inspirerad av lantmännens "var rädd om maten vecka" utmanar jag mig själv på ett vara rädd om maten i ett år. Jag tycker att jag är ganska bra på att ta hand om råvaror, så vad jag äter och vad jag kastar under ett års tid, ska bli intressant att se.

onsdag 9 mars 2011

Vardagsmiddag

Middag med vänner i kväll. Fiskgratäng på torsk med champinjonsås, kokt potatis, morotsstavar och en bönsallad som jag själv var ganska nöjd med. Blötlagda bönor fick koka i buljong. Småtomater klyftades, rödlök hackades, vitlök pressades, chilli hackades, citronskal revs, zuccini tärnades i väntan på att de skulle koka. När de var kokta hällde jag av vattnet och rörde ned dem varma i salladen, och skar sen lite salladsblad i strimlor, ringlade olivolja över. En pressad citron var inte fel, och lite flingsalt. Vi toppade sen middagen med den här parfaiten, och lite passerade hallon. Och kärnorna kastade jag. Men det uppvägs kanske av att hundarna åt upp både morotstoppar och potatisskal.

2 kommentarer:

  1. Jag med....fast jag kanske har fyllt på sen dess! Ses snart!

    SvaraRadera